Vádemelés

2023.02.22. 09:43

Miskolcon történt, fényes nappal: segítséget ajánlott a mozgáskorlátozottnak, majd kifosztotta

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy 50 éves férfi ellen kifosztás bűntette és készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés vétsége miatt, aki Miskolcon a délelőtti órákban egy mozgáskorlátozott férfinak a közlekedésben segítséget ajánlott, azonban a kerekesszékre kötött táskát nagy erővel leszakította, és az abban lévő 17 000 Ft készpénzzel, mobiltelefonnal, bankkártyával elfutott.

BOON

Kihasználta, hogy az áldozat nem tudta üldözni

Forrás: Shutterstock

A vádirat szerint a vádlott 2022. szeptember hónap közepén, a délelőtti órákban az egyik miskolci köztéren lévő sörözőnél összeismerkedett egy kerekesszékkel közlekedő mozgáskorlátozott férfival. Felajánlotta, hogy eltolja abba az utcába, ahová szeretne eljutni. A sértett ennek fejében, részére egy üveg bort és 500 forintot ígért.

A vádlott egy ideig tolta a sértettet, majd megállt, és a mozgáskorlátozott állapotát kihasználva, azaz hogy nem fogja tudni üldözni, a sértett válltáskáját, amely a kerekesszék bal karfájára volt kötve, nagy erővel megrántotta, így abból az első tárolórész leszakadt. A letépett táskarészben lévő 17 000 forint készpénzzel, mobiltelefonnal és bankkártyával elfutott.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő büntetett előéletű és többszörös visszaeső vádlottal szemben fegyházbüntetést, közügyektől eltiltást indítványozott azzal, hogy a bíróság állapítsa meg, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában