Rablás

2023.02.27. 10:38

Megszólalt az idős pár, akiket Szerencsen támadtak meg miséről hazafelé tartva (videóval)

A támadó hátulról a nő mögé lopakodott és egy hirtelen mozdulattal kirántotta a kezében tartott táskát.

ÉM

A fotó illusztráció

Forrás: Shutterstock

A Szerencsi Járásbíróság gyorsított eljárásban ítélte el első fokon azt a szerencsi férfit, aki február 17-én kifosztott egy a templomból, miséről hazafelé igyekvő idős házaspárt. A bíróság a vádlottal 1 év 6 hónap börtönbüntetést és 2 év közügyektől eltiltást szabott ki a rablóra. 

Kihasználta, hogy védtelenek 

A férfi aznap délután nagyobb mennyiségű pálinkát fogyasztott, majd részegen, este 6 óra körül találkozott az utcán az idős párral, rájuk köszönt, felismerte védtelen mivoltukat és távolról követni kezdte őket. A férfi felmérte, hogy a nő egy táskát tart a bal kezében, mindketten időskorúak és nehezen mozognak, így különösebb következményektől nem kell tartania, ha megpróbálja elvenni a táskát.

A támadó hátulról a nő mögé lopakodott és egy hirtelen mozdulattal kirántotta a kezében tartott táskát. Az idős asszony  a rántás következtében elesett.

A támadó elfutott. A rendőrök végül a férfit elfogták, az általa eltulajdonított tárgyakat lefoglalták, és visszaadták a megtámadott idős nőnek. 

Kihasználta, hogy védtelenek

A nő nyilatkozott a TV2 Tények című műsorának. Az idős asszony részletesen beszél a rablás körülményeiről.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában