Elfajult a vita

2023.01.17. 14:26

Sörösüveggel ütötte haragosa fejét a borsodi szórakozóhelyen

Csak a véletlennek köszönhető, hogy csupán nyolc napon túl gyógyuló sérülések keletkeztek.

ÉM

Ítéletet hozott a Miskolci Törvényszék a mezőkövesdi férfinak az ügyében, aki 2021. augusztus 28-án este egy helyi szórakozóhely teraszán – korábbi nézeteltérés miatt – egy újabb rövid szóváltást követően sörösüveggel bántalmazott egy férfit. 

Mindkét férfi ittas állapotban volt, a támadó megindult vetélytársa felé, az meglökte őt és hátat fordított neki, erre válaszul a másik egy sörösüveggel legalább háromszor a fejére ütött. Csak a véletlennek köszönhető, hogy csupán nyolc napon túl gyógyuló sérülések keletkeztek, mivel az eszköz és az elkövetés módja életveszélyes sérülés okozására is alkalmas volt.

Próbaidős lehet

A törvényszék a vádlottat életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt 2 év – végrehajtásában 4 év próbaidőre felfüggesztett – szabadságvesztésre ítélte, amelynek idejére elrendelte pártfogó felügyeletét. Enyhítő körülmény volt a férfi részbeni beismerése, büntetlen előélete és az, hogy kiskorúakról kell gondoskodnia, míg súlyosító körülményként vette figyelembe a törvényszék az önhibából eredő ittasságot, valamint az ilyen és hasonló cselekmények elszaporodottságát.  

A fellebbezési nyilatkozat megtételére az ügyész, a vádlott és a védő is három munkanapot tartott fenn.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában