Gondatlan szülők

2023.01.17. 11:28

Fékezett a miskolci villamos, kiesett a gyerek a babakocsiból

A figyelmetlen apa trágár módon hangoskodott az utasokkal, a villamosvezetőt is kérdőre vonta.

ÉM

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Ítéletet hozott a Miskolci Járásbíróság annak a férfinak az ügyében, aki 2020. júniusában élettársával, illetve hat hónapos gyermekükkel egy miskolci villamoson utazott. A gyermeket babakocsiban a villamos csuklórészénél hagyták, ők pedig leültek. A villamosvezető erősebb fékezésére a babakocsi felborult és a gyermek kiesett belőle, ám ezt a vádlott és élettársa nem vették észre, egy utas szólt nekik.

A szülők szidalmazni kezdték egymást, majd a nő leszállt a villamosról, a vádlott férfi pedig trágár módon ordítozni kezdett az utasoknak és a villamosvezető felé indult, hogy számon kérje a fékezésért. Ezt megelégelve az a férfi elé állt és felszólította, hogy hagyjon fel cselekményével, amelyre válaszként a támadó az arcába ordítva megfenyegette. A megtámadott határozott fellépése miatt további incidens nem történt.

Elvette a pénzt és a mobilt  

Ugyanez a férfi egy másik alkalommal, 2021 januárjában Miskolc egyik forgalmas utcáján megszólított egy ismeretlent és annak figyelmetlenségét kihasználva elvette mobiltelefonját és pénztárcáját. 

A bíróság a cselekményeket egy eljárásban bírálta el és a vádlottat személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás vétsége és lopás bűntette miatt 1 év 6 hónap szabadságvesztésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet jogerős.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában