Az 51. hét jelentősebb káresetei

2022.12.27. 12:00

Tűzesetek karácsonykor is: lakhatatlanná vált házak Putnokon és Miskolc külterületén

Az elmúlt héten a megye tűzoltóit 103 alkalommal riasztották, amiből 32 műszaki mentés volt.

illusztráció / Shutterstock

Fotó: Vadim Axel

Két személygépkocsi karambolozott a 26-os főúton, Kazincbarcika és Sajószentpéter között december 19-én. Az egyik jármű sofőrjét a kazincbarcikai hivatásos tűzoltók feszítővágóval szabadították ki az autójából, majd átadták őt a mentőknek és áramtalanították az érintett gépkocsikat.

Egy lángoló családi ház miatt riasztották a tűzoltókat Putnokra, az Andrássy Dénes útra december 23-án. Az ózdi hivatásos egységek két gépjárműfecskendővel és egy vízszállító járművel vonultak az ingatlanhoz, amelynek több helyisége és a teljes tetőszerkezete égett. A tűzoltók gyorsbeavatkozó sugarakkal eloltották a tüzet és egy sértetlen háztartási gázpalackot kihoztak az épületből. Az eset során nem történt sérülés, azonban a ház lakhatatlanná vált.

Kigyulladt egy hétvégi ház Kazincbarcika külterületén, a Barca dűlőn december 24-én. A kazincbarcikai hivatásos tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet, amely a huszonöt négyzetméteres épület egészét érintette. A munkálatok során az egységek egy felmelegedett háztartási gázpalackot visszahűtöttek az egyik helyiségben, és átvizsgálták az ingatlant. A tűz, a nyitva hagyott kályhából kipattanó szikra miatt keletkezhetett.

Kigyulladt egy életvitelszerűen lakott hétvégi ház Miskolc külterületén, a Nagy király dűlőn december 25-én. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói egy gyorsbeavatkozó sugárral elfojtották a lángokat, majd átvizsgálták a huszonöt négyzetméteres épületet. A tűz az egész házra kiterjedt, így az ingatlan lakhatatlanná vált. Az eset során nem történt sérülés, a lakók elhelyezésében a rokonok segítettek.

Tűz keletkezett egy családi ház szobájában Alsózsolcán, a Móricz Zsigmond utcában december 25-én. A miskolci hivatásos tűzoltók két gépjárműfecskendővel és egy vízszállító járművel vonultak a tűzesethez. Az egységek rövid időn belül elfojtották a lángokat, amelyek az egyik szoba berendezési tárgyait érintették, majd átvizsgálták és átszellőztették a házat. A tűz nem terjedt tovább a helyiségből, így az ingatlan lakható maradt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában