Ítélet

2022.04.25. 17:03

Kényszergyógykezelését rendelték el a gázriasztó-pisztollyal lövöldöző férfinak

A Miskolci Járásbíróság 2022. április 25-én ítéletet hirdetett az egyéb cselekmények mellett fegyveresen elkövetett rablás bűntettével vádolt férfi ügyében.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a terhelt 2020 nyarának egyik estéjén egy miskolci társasházi lakásba csengetett be és magát postai alkalmazottnak adta ki. Az ajtót nyitó idős asszonyt a férfi meglökte, gázriasztó-pisztolyt fogott rá és pénzt követelt tőle. A sértett közölte, hogy nem tud pénzt adni. A férfi ekkor a gumilövedékkel töltött fegyvert az asszony arcához emelte és közvetlen közelről meglőtte, akinek nyolc napon túl gyógyuló sérülései keletkeztek. A történtek hatására végül sikerült több, mint 150 ezer forintot magához vennie, majd a vérző sértettet magára hagyta, a lakás ajtaját kívülről bezárta.

Az esemény másnapján a vádlott egy mezőkövesdi családi házba csengetett be és útbaigazítást kért az ajtót nyitó férfitől. Miután a sértett elmagyarázta az útirányt, visszaindult a lakásba, azonban a vádlott ekkor a gázriasztó-pisztolyával a férfi feje felé lőtt, de a bejárati ajtót találta el.

Néhány nappal később a vádlott egy soproni mobiltelefon-üzletben jelent meg, ahonnan a kipróbálás után magával vitt egy készüléket, majd az utána eredő eladóra fogta rá fegyverét.

A fenti cselekmények idején a vádlott egy mezőkövesdi gyógyszertár bejáratát és egyik ablakát is megrongálta.

A bíróság a vádlottat az ellene emelt vádak alól felmentette és kényszergyógykezelését rendelte el kóros elmeállapota miatt.

Az ítéletet az ügyész és a védő tudomásul vette, a terhelt azonban nem volt jelen a tárgyaláson, így előtte a fellebbezés lehetősége még nyitva áll – tájékoztat a Miskolci Törvényszék a honlapján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában