Személyi szabadság megsértése

2021.09.19. 09:00

Viperával fenyegették, megalázták az utcán

A 16 és 18 éves vádlottak 2019 októberében Ózdon, a vasútállomás közelében italoztak, mert a fiatalkorúnak szerelmi bánata volt. A helyszínen megjelent az a nő, akire a lány féltékeny volt, és akivel szóváltásba is keveredett.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A vádlott kijelentette, hogy a nőnek vele kell mennie, különben egy, a köznyelvben viperának nevezett teleszkópos fémbottal szexuális cselekményt hajt rajta végre, valamint fenyegette, hogy megöli. Elővette a táskájából a viperát, szorosan a nő mellett haladt, és trágár módon szidalmazta. Több mint két órán keresztül sétáltak, és vádlottársával együtt nem engedték, hogy a sértett eltávozzon, becsmérelte, többször leköpte őt, majd felszólította, hogy csókolja meg a cipőjét, különben levágja a haját, egy ollót is elővett. A sértett félelmében megtette, amit kért. Amikor próbált szabadulni, az útját állták, visszatartották. Trágár szidalmazásokkal illették, a másik vádlott háromszor pofon is ütötte. A harmadik ütéstől a sértett a földre került, de sikerült felállnia, és elfutott. A vádlottak végül hagyták elmenni.

Mindkét vádlott büntetlen előéletű. Az ügyészség – tárgyalás mellőzésével – a fiatalkorú vádlottal szemben felfüggesztett fiatalkorúak fogházbüntetése kiszabására tett indítványt, míg felnőtt korú társával szemben felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában