utcai verekedés

2021.09.13. 15:30

Ökölcsapással válaszolt a fenyegetőzésre

Tragédia lett kis híján az utcai szóváltás nyomán a verekedésből.

Forrás: www.shutterstock.com

Fotó: Shutterstock

Vádat emelt a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség egy 31 éves férfi ellen életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt. A vádirat szerint a vádlott 2020. október hónap második felében Sátoraljaújhelyen a feleségével együtt sétált az utcán, amikor összetalálkoztak az erősen ittas állapotban lévő sértett férfival, aki az élettársával hazafelé ment a boltból.

A sértettre jellemző: az alkohol olyan hatással van rá, hogy agresszívvá válik, kötekedő magatartású lesz, és ez most is komoly bajt okozott – derül ki az iratokból.

Ez alkalommal, amikor a vádlott és felesége már elhaladtak mellette, rájuk kiabált, és elkezdte fenyegetni a vádlottat, aki ezzel először nem foglalkozott, de mivel a sértett utána kiabálva tovább szitkozódott, megállt, visszafordult, odament a férfihoz, és egy esetben ököllel arcon ütötte, majd rögtön ezután két kézzel a mellkasán is megütötte, valamint egy rúgást is imitált felé.

Az ütésektől a férfi hanyatt esett, fejét az aszfaltba beverve, eszméletét vesztette. Az élettársa hívta a mentőket, akik kórházba szállították a sérült férfit.

A bántalmazás következtében a sértett 8 napon túl gyógyuló, közvetlen életveszélyes koponyaboltozat-törés sérülést szenvedett.

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben – tárgyalás mellőzésével – büntetővégzésben felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában