lopás

2021.07.14. 18:15

Börtönre ítélték a katalizátortolvajokat

Megyénk több településén és Egerben vágták ki a parkoló autók alól az alkatrészt.

Forrás: Shutterstock/illusztráció

A Tiszaújvárosi Járásbíróság előkészítő ülést tartott azoknak a vádlottaknak az ügyében, akik 2020 őszén Miskolcon, Egerben és Tiszaújvárosban tizenhárom, közterületen parkoló autóból lopták el a katalizátorokat. A bíróság – az elkövetési értéktől függően – többrendbeli lopás bűntette, illetve lopás vétsége, valamint hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt az I. rendű vádlottat 1 év 3 hónap, míg a II. rendű vádlottat 2 év 3 hónap szabadságvesztésre ítélte. A III. rendű vádlottat a bíróság hamis magánokirat felhasználásának vétségében találta bűnösnek, ezért őt 150 ezer forint pénzbüntetésre ítélte.

A bíróság mindhárom vádlott vonatkozásában enyhítő körülményként értékelte azt, hogy az előkészítő ülésen beismerték bűnösségüket, és cselekményüket megbánták, súlyosító körülménynek tekintette a vagyon elleni bűncselekmények elszaporodottságát. A II. rendű vádlott esetében a bíróság arra is figyelemmel volt a büntetéskiszabás során, hogy a bűncselekményeket felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt követte el.

Az ítélettel szembeni jogorvoslati nyilatkozat megtételére az ügyészség 3 munkanapot fenntartott, a II. rendű vádlott és védője enyhítés iránt fellebbezett. Két társa és védője tudomásul vette az ítéletet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában