ittas vezetés

2021.05.05. 14:00

Több ember halálát okozta az ittasan autót vezető férfi

Még jogosítványa sem volt a felelőtlenül autóba ülő férfinak.

Forrás: BAZMRFK

Halált okozó ittas járművezetés miatt indult eljárás egy férfival szemben. A gyanúsítottat egy hónapra letartóztatta a Miskolci Járásbíróság.

Gyorsan hajtott, megcsúszott

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított férfi az általa vezetett személygépkocsival április 30-án a kora esti órákban, ittasan, érvényes vezetői engedély nélkül közlekedett Kázsmárkon. Az autóban a gyanúsított három ismerőse utazott. A férfi a gépkocsival lakott területen haladt, az adott útszakaszon megengedett óránkénti 50 kilométert jelentősen meghaladó sebességgel, minek következtében egy kanyarban elvesztette az uralmát a jármű irányítása fölött, és az autó megcsúszott.

A gépkocsi az úttest jobb oldalára sodródott, majd az ott parkoló hűtőkocsi mellett álló nőnek csapódott. Az autó végül az úttest melletti füves területen állt meg.

A baleset következtében az elsodort nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. Az autó utasai közül az egyik férfi a kórházba szállítását követően hunyt el, egy másik utasnak a karja roncsolódott, a harmadik férfi könnyebb sérüléseket szenvedett.

A gyanúsítottal szemben halált okozó ittas járművezetés büntette miatt indult eljárás, mely bűncselekmény akár 8 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető. A kiszabható büntetés mértékére és a gyanúsított életkörülményeire figyelemmel tartani kell attól, hogy a szabadlábon hagyása esetén a hatóságok elől megszökne, elrejtőzne; vagy ismét hasonló bűncselekményt követne el. A felsorolt okok miatt a bíróság egy hónapra elrendelte a gyanúsított letartóztatását. A bíróság döntését a férfi elfogadta.

(A borítóképen: A balesetet okozó autó egyik utasa is meghalt)

https://boon.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/halalos-baleset-tortent-kazsmarkon-5410324/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában