természetkárosítók

2021.05.06. 18:15

A ciprusmohán buktak le

Természetkárosítás és lopás volt a vád a két férfi ellen.

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A vádlottak tavaly augusztusban a Natura 2000 hálózathoz tartozó különleges madárvédelmi területnek minősülő Erdőhorváti erdőrészre mentek mohát gyűjteni. Az engedély nélkül leszedett, mintegy 250 kilogramm ciprusmohát zsákokba, majd tehergépkocsira rakták és elhagyták az erdőt.

A ciprusmoha leszedésével a Natura 2000 különleges természetmegőrzési területet jelentős mértékben megváltoztatták, továbbá – a megállapítás szerint – 515 ezer forint kárt okoztak a területért felelős Északerdő Zrt.-nek.

A Sátoraljaújhelyi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével természetkárosítás és lopás bűntette miatt az egyik vádlottal szemben 1 év szabadságvesztést, a másik – büntetlen előéletű – vádlott esetében 150 ezer forint pénzbüntetést szabott ki, a szabadságvesztés végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette. A bíróságon enyhítő körülmény volt, hogy a vádlottak a bűncselekmények elkövetését beismerték. A büntetővégzés jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában