katasztrófavédelem

2021.04.20. 07:30

A 15. hét jelentősebb káresetei – Katasztrófavédelmi hírek

Az elmúlt héten a megye tűzoltóit 111 alkalommal riasztották, amiből 38 tűzoltás volt.

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Egy teherautó pótkocsiját borította fel a szél a 37-es főúton, Hernádkak külterületén, április 14-én. A forgalmi akadályt a miskolci hivatásos tűzoltók szüntették meg. Az egységek a tűzoltódaru csörlőjével kerekeire állították az oldalán fekvő, üres pótkocsit, majd segítettek a ponyva eltávolításában. Az eset során nem történt sérülés.

Lakóházban keletkezett tűz miatt vonultak a tűzoltók Újszentmargitára, a Petőfi utcába április 15-én. A tiszaújvárosi hivatásos és az egyeki önkormányzati tűzoltók kiérkezése előtt a lakók kijöttek az épületből. Az egységek három vízsugárral, rövid időn belül megfékezték és eloltották a tüzet, amely a födémszerkezetet is megrongálta néhány négyzetméteren. A tűzoltók egy sértetlen háztartási gázpalackot kihoztak az épületből és átvizsgálták az ingatlant. A családi ház lakható maradt, a mentők egy embert kórházba szállítottak.

Egy családi ház tetőszerkezete égett Tardon, az Arany János utcában április 17-én. A mezőkövesdi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a szomszédok kimenekítették a tűzzel érintett ingatlan lakóját és több háztartási gázpalackot eltávolítottak az épületből. Az egységek két vízsugárral elfojtották a tüzet és átvizsgálták a házat, amely lakható maradt. Az eset során nem történt sérülés.

Tűz keletkezett egy társasház első emeleti lakásában Sátoraljaújhelyen, a Dózsa György utcában április 18-án. A szobában lángoló berendezési tárgyakat a sátoraljaújhelyi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral eloltották és átvizsgálták az épületet. A tűz nem terjedt tovább a helyiségből, a mentők egy embert kórházba szállítottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában