katasztrófavédelem

2021.03.02. 07:30

A 8. hét jelentősebb káresetei – Katasztrófavédelmi hírek

Az elmúlt héten a megye tűzoltóit 164 alkalommal riasztották, amiből 63 tűzoltás volt.

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Fotó: Shutterstock

Kigyulladt egy hétvégi ház Ózd külterületén február 22-én. A tizenhat négyzetméteres, életvitelszerűen lakott épület teljesen leégett. A káresetet az ózdi hivatásos tűzoltók számolták fel, a tűzben senki sem sérült meg. A két lakó elhelyezésében a rokonaik nyújtottak segítséget.

Kisbusszal ütközött egy személygépkocsi Borsodnádasd külterületén, a 25-ös számú főúton február 23-án. Az ózdi hivatásos tűzoltók áramtalanították a balesetben érintett járműveket, majd feszítővágó berendezés segítségével kiszabadítottak egy embert a személyautóból és átadták őt a mentőknek.

Egy családi házzal egybeépített melléképület égett Encsen, a Hársfa utcában február 24-én. A hetvenöt négyzetméter alapterületű, teljes terjedelmében lángoló melléképületben faipari gépeket és egy traktort is tároltak. A tüzet az encsi és a gönci hivatásos tűzoltók eloltották, a munkálatok során két háztartási gázpalackot hoztak ki az épületből. A tűz nem terjedt át a környező lakóházakra, az eset során nem történt sérülés.

Egy családi házzal egybeépített, kazánházként használt melléképület gyulladt ki Sárospatakon, a Hunyadi utcában február 24-én. A melléképületről a lakóház tetőszerkezetére is átterjedtek a lángok. A tüzet a sátoraljaújhelyi hivatásos tűzoltók eloltották, azonban az ingatlan lakhatatlanná vált. Az eset során senki sem sérült meg, a lakók elhelyezésében az önkormányzat nyújtott segítséget.

Teljes terjedelmében égett egy hétvégi ház Kazincbarcika külterületén, az Ivánka dűlőn február 26-án. A negyven négyzetméteres, faszerkezetű épületet életvitelszerűen lakták. A tüzet a kazincbarcikai hivatásos tűzoltók eloltották, azonban az ingatlan lakhatatlanná vált. A tűzben senki sem sérült meg, a lakó elhelyezésében a rokonai nyújtottak segítséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában