Érkezik az erősítés

2021.02.12. 15:00

Megyénkben is szolgálatba állnak

Február 9-én lezárult az újonc tűzoltók öt hónapos képzése, így kilencvenkilenc frissen végzett hivatásos tűzoltó lép szolgálatba és erősíti az ország tűzvédelmét.

Fotó: MW

Az újonc tűzoltók 13 megyében – Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Pest, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, Veszprém – és Budapesten kezdik meg a beavatkozó tűzoltói munkát.

A járvány miatt az újdonsült egyenruhások nem egy központi rendezvényen teszik le az ilyenkor szokásos tűzoltói esküt, hanem parancsnokaik előtt. A tűzoltók képzése a járvány ellenére is hagyományos módon zajlott, hiszen a gyakorlatorientált felkészítést nem lehet digitális távoktatás keretein belül elvégezni.

A most befejeződött öt hónapos képzés két elemből tevődik össze: a rendészeti alapozó ismereteket a rendészeti szakközépiskolákban sajátíthatták el a hallgatók. Az így megszerzett tudásra épülnek rá a speciális tűzoltószakmai ismeretek, amelyeket a Katasztrófavédelmi Oktatási Központban szereztek meg. A most végzett tűzoltók őrmester rendfokozatot viselnek, és az eskü után az ország különböző tűzoltó-parancsnokságain látnak el szolgálatot.

Megyénkben heten

Hét új tűzoltó tett esküt a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon február 10-én. A frissen végzett tűzoltókat Lipták Attila tűzoltó dandártábornok, megyei igazgató köszöntötte, egyben gratulált az eddig elért eredményeikhez. Mint mondta, hosszú utat tettek meg idáig, amelyen sikeresen vették az akadályokat, azonban ez az út folytatódik, immár valós káresetekkel és beavatkozásokkal. Ahhoz, hogy a továbbiakban is helytálljanak, minden szakmai segítséget és kiegészítő ismeretet meg fognak kapni a kollégáiktól, akikkel pár nap múlva Kazincbarcikán, Szendrőn és Tiszaújvárosban kezdik meg a szolgálatot.

(A borítóképen: Tűzoltó munka közben)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában