katasztrófavédelmi hírek

2021.02.23. 07:30

A 7. hét jelentősebb káresetei

Az elmúlt héten a megye tűzoltóit 97 alkalommal riasztották, amiből 37 műszaki mentés volt.

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Fotó: Shutterstock

Megszólalt a szén-monoxid-érzékelő egy taktaharkányi családi házban február 15-én. A szerencsi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a tulajdonos leállította az épületben üzemelő nyílt égésterű gázkazánt és megkezdte a helyiségek átszellőztetését. A tűzoltók rekonstruálták a helyzetet és gázkoncentráció mérést végeztek, amely során megemelkedett szén-monoxid-szintet mutatott ki a mérőműszer. A szén-monoxid-érzékelőnek köszönhetően senki sem sérült meg.

Kigyulladt egy hétvégi ház Sátoraljaújhely külterületén február 15-én. A harminckét négyzetméteres, életvitelszerűen lakott épület teljes terjedelmében égett. A sátoraljaújhelyi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt az ingatlan lakójának sikerült kijutnia a házból, azonban életét vesztette. Az egyik helyiségből a tűzoltók egy gázpalackot kihoztak, további két gázpalack maradványait pedig megtalálták az épületben. Az esettel kapcsolatban tűzvizsgálat indult.

Egy családi ház szobája és tetőszerkezete gyulladt ki Garadnán, a Fő úton február 16-án. Az encsi és a gönci hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt két ember még ki tudott jutni az épületből, az ingatlan tulajdonosára azonban a tűzoltók találtak rá a tűzzel érintett helyiségben, rajta már nem lehetett segíteni. Az esettel kapcsolatban tűzvizsgálat indult.

Tűz keletkezett egy családi ház pincéjében Bekecsen, a Táncsics Mihály utcában február 16-án. A negyven négyzetméteres helyiségben papírhulladék és tűzifa égett. A tüzet a szerencsi hivatásos tűzoltók oltották el, a lángok nem terjedtek át a lakórészre. Az eset során nem történt sérülés, az épület lakható maradt.

A Bódva folyóban rekedt egy mezőgazdasági vontató Szendrő határában február 18-án. Átkelés közben az erős sodrás keresztbe fordította az üres pótkocsit az úton, a traktor pedig leállt. A helyi hivatásos tűzoltók mentőkötél segítségével vontatókötelet juttattak be az elakadt géphez, majd a vízbe gázoltak és csatlakoztatták. A többtonnás traktort egy másik mezőgazdasági vontatóval szabadították ki. Az eset során nem történt sérülés.

Egy faszerkezetű melléképület égett teljes terjedelmében Gagyvendégiben, a Fő utcában február 18-án. A tüzet, amely a közeli lakóházakat is veszélyeztette az encsi hivatásos tűzoltók oltották el. Az eset során senki sem sérült meg, a lángok nem terjedtek át a környező épületekre.

Tűz keletkezett egy családi ház előszobájában Göncön, a Kinizsi utcában február 18-án. A tizenöt négyzetméteres helyiségben berendezési tárgyak égtek, a lángok a födém gerendázatára is átterjedtek. A káresetet a helyi katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltói számolták fel. Az eset során nem történt sérülés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában