rablás

2020.11.16. 11:00

Gyermekei előtt rabolták ki az ózdi édesanyát

„Tedd ki a pénzedet, ha nem akarod, hogy a gyerekeidet megöljem” felszólítással törhettek rá a gyanúsítottak egy családra Ózdon november 7-én.

Horváth Imre

Forrás: Shutterstock/illusztráció

A rendelkezésre álló adatok szerint a két gyanúsított – egy férfi és élettársa – a kora délutáni órákban a sértett lakására mentek azzal, hogy mindenképp pénzt szereznek tőle. A férfi magával vitt egy méteres karót, majd a lakásban a pénze átadását követelte a sértettől, miközben gyermekei megölésével fenyegette. Az édesanya félelmében átadta a pénztárcáját a gyanúsítottaknak. A gyanúsított férfi kivett a pénztárcából 30.000.- forint készpénzt, majd a pár távozott az ingatlanból. Utóbb a gyanúsítottaktól 26.000.- forintot lefoglaltak, így az okozott kár részben megtérült.

A gyanúsítottakkal szemben rablás és magánlaksértés miatt indult büntetőeljárás, mely cselekmény akár 10 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető. A kiszabható büntetés mértéke miatt tartani kell a gyanúsítottak szökésétől, továbbá attól is, hogy szabadlábon hagyásuk esetén összebeszélnének, vagy a sértett befolyásolásával veszélyeztetnék az eljárás eredményességét. A gyanúsított férfi életmódja miatt az is feltehető, hogy újabb bűncselekményt követne el. Mindezek okán a bíróság egy hónapra, december 10. napjáig elrendelte a gyanúsítottak letartóztatását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában