emberölési kísérlet

2020.09.29. 19:00

Vádemelés a zsilettpengés támadó ellen

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség vádat emelt egy fiatalkorú férfi ellen emberölés bűntettének kísérlete miatt.

Horváth Imre

Fotó: Bujdos Tibor

Az eset még tavaly történt, és elég nagy port kavart, ugyanis a 16 éves taktaharkányi fiú a saját maga által eszkábált pengével nagyon csúnyán szétvágta egy fiatal arcát. Az áldozatnak újra kellett tanulnia hangokat formálni, nem érzett ízeket, gondja volt a mimikával, a száját sem tudta összezárni és a nyeléssel is gondjai akadtak, mivel a nyelve is megsérült, így egy darabig orrszondán táplálták.

A vád szerint a fiatalkorú vádlott 2019 május hónap közepén, a hajnali órákban Miskolc belvárosában tartózkodott kiskorú fiú barátjával, és még három kiskorú lánnyal. Ugyanitt szórakozott előző nap késő estétől a sértett és barátja, akivel a vádlott kiskorú fiú társa vitába keveredett. A vita közben a vádlott meglepetésszerűen társa mögül előrelépett, a zsebéből elővette az általa házilagosan egy műanyag darabra erősített zsilettpengét, és egy torokmetsző mozdulattal a sértett férfi nyaka irányába ütött.

A férfi megpróbált elhajolni, azonban ez maradéktalanul nem sikerült, a penge a bal arcfelén mély, metszett sérülést okozott. A vádlott ezután társaival együtt azonnal elszaladt a helyszínről, útközben a pengét eldobta.

A sértettet kórházba kellett szállítani, 8 napon túli, akár maradandó fogyatékossággal járó sérülést szenvedett. Amennyiben a metsző mozdulat eléri a nyakat, úgy a nyaki erek megnyitását okozó súlyos, akár közvetlen életveszélyes sérülés jöhetett volna létre.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő fiatalkorú vádlottal szemben fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztés büntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.

(A borítóképen: Háttal, szürke pulóverben a gyanúsított az előzetes letartóztatáskor 2019-ben)

 

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában