eltűnt

2020.08.25. 15:30

Még mindig keresik a forrói asszonyt

Az eltűnt asszony fia kért az Észak-Magyarországtól segítséget, hátha látta valaki az édesanyját.

Hegyi Erika

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Kétségbeesve keresi édesanyját Horváth András. Az asszony augusztus 2-án indult el forrói otthonából, de azóta semmit nem lehet tudni hollétéről. A rendőrség augusztus 6-án tette közzé az alábbi felhívást:

“Az Encsi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya körözési eljárást folytat Horváth Józsefné 66 éves forrói lakos eltűnése ügyében.

A nő 2020. augusztus 2-án távozott el otthonából ismeretlen helyre, tartózkodási helye azóta ismeretlen, a felkutatására tett rendőri intézkedések ez idáig nem vezettek eredményre.

Horváth Józsefné megközelítőleg 165 centiméter magas, őszes haja vállig érő, nyaka mindkét oldalán műtéti heg látható. Az Encsi Rendőrkapitányság kéri, hogy aki bármilyen információval rendelkezik a képen látható személlyel kapcsolatban, hívja a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-46/514-506-os telefonszámon. Továbbá a 107-es vagy 112-es központi segélyhívó telefonszámok a nap 24 órájában fogadják a bejelentők hívásait. A névtelenség megőrzése mellett is tehetnek bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 Telefontanú zöldszámán.”

Vizsoly felé

Horváth András az Északnak elmondta, nagyon aggódik, hiszen az, hogy több hete nem találják az édesanyját, semmi jót nem jelenthet.

- Édesanyám, akin már mutatkoztak a demencia jelei, valószínűleg Vizsolyba indult el gyalog,feltehetően a szülei sírját akarta meglátogatni. A térfigyelő kamerák felvételeiből az derül ki, hogy a 3-as főút mentén eljut Méráig, ott szóba elegyedik egy ismerősével. Látni a mérai csárdánál is, majd Novajidrányban. Itt azonban nem tér le jobbra Vizsoly felé, hanem tovább halad egyenesen. Elér Novajidrány határába, és itt már látszanak rajta a zavaradottság jelei. Majdnem az út közepén halad, a kamionok és a teherautók kerülgetik, de senki nem áll meg, hogy megkérdezze, miért nem a járdán vagy az út szélén gyalogol, nincs-e valami baja. Az utolsó felvételen délután fél 4-kor látható az édesanyám a Novajidrány végén és Garadna elején található fénysorompónál. Itt is van kamera, de időbe telik, amíg azt a rendőrség kikéri a közútkezelőtől – sorolta András.

Kék válltáska

Azzal folytatta, hogy az édesanyja nem vitt magával semmilyen személyes iratot, csak készpénzt. Ezenkívül rajta volt az arany nyaklánca és fülbevalója. András kérte a Spider Mentőcsoport segítségét is, arra gondolva, édesanyja hátha a sebes folyású Hernád közelébe ért, és esetleg ott történt vele valami visszafordíthatatlan. A speciális mentők szívesen és önzetlenül segítettek, azonban nem akadtak az asszony nyomára.

- Édesanyám nem tudta feldolgozni édesapám 4 évvel ezelőtti halálát. Akkor került mentálisan egyre rosszabb állapotba. Minden télen elvittem magamhoz Zala megyébe, mivel ott élek, de amikor kitavaszodott, hazakívánkozott. Mint mondta, Forrón van a férje eltemetve, ki akar járni a sírjához. Édesanyámnál az eltűnésekor egy kék válltáska volt, és zöld felsőt viselt, amin fekete csík látható. A haja nem olyan, mint a rendőrség által közzétett fotón, hanem őszes, vállig érő – hangsúlyozta András megtörten, mert mint mondta, ez a cikk az utolsó reménye, hogy előkerül az édesanyja.

Kéri olvasóinkat, ha valaki tud valamit az asszonyról, látta esetleg valahol, mindenképpen jelezze a rendőrség által megadott valamelyik számon.

Kapcsolódó cikkünk:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában