katasztrófavédelem

2020.08.08. 17:00

Bevetésre készen áll az új speciális jármű

Erdőtüzeknél is használható speciális autóval bővült az ózdi katasztrófavédelem járműparkja.

Marosréti Ervin

Fotó: Marosréti Ervin

Kifejezetten erdőtüzek oltására alkalmas, speciális jármű került Ózdra abból a 63 darabos kontingensből, amelyet a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága adott át. A Volkswagen Amarok már megérkezett a helyi tűzoltóság udvarára, ezekben a napokban pedig az állomány tagjai sajátíthatják el a működését, azok után, hogy az egyik tűzoltó korábban megfelelő képzésben részesült.

Az ózdi tűzoltók korábban egy Mitsubishi L200-as autóval vonultak erdőtüzekhez, de az a jármű elöregedett, ezért éppen időszerű volt a váltás. Az új Volkswagenben, amellett, hogy praktikus kialakítású, egy monitor jelzi majd az egyes riasztásokat is.

Hasznos eszköz

Az autón különböző felszerelések vannak felmálházva. Ilyen például a benzinmotoros háti permetező is, amely vízpárát is elő tud állítani. Ez a nagyon hasznos eszköz az erdő- és avartüzeknél jó szolgálatot tesz majd, hiszen nemcsak vízpermetet állít elő, de el tudják vele fújni az avart is.

(A borítóképen: Jól felszerelt az új autó)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában