Bombasztori

2020.05.14. 09:00

Gránátokat találtak az óvoda udvarán

Nem volt nagy riadalom, mindenki tette a dolgát, és hamar megoldódott a probléma.

Forrás: Felsőzsolcai Polgárőr Egyesület

„A mai feladataink között egy kiemelt fontosságú is akadt. A reggeli órákban bejelentés érkezett, miszerint a Szent Miklós-óvoda udvarán bombá(ka)t találtak az ott dolgozó munkások. A helyszínt a tűzszerészek kiérkezéséig biztosítottuk. Feltehetően mindkét töltet éles volt, de szerencsére senki nem sérült meg” – tájékoztatott kedden este a Felsőzsolcai Polgárőr Egyesület.

Érthetően nagy volt a meglepődés, amikor a Szent Miklós Görögkatolikus Óvoda és Bölcsőde Felsőzsolcai Tag­óvodájának udvarán indult beruházás munkálatai közben a robbanószerek előkerültek a földből. Rögtön leállt a munka, és értesítették a hatóságokat. Most valóban szerencse volt a szerencsétlen helyzet közepette, hogy a járványhelyzet miatt gyakorlatilag üres az intézmény, így nem volt szükség a kiürítésre és a gyerekek hazaküldésére, a szülők riadóztatására.

Meg is semmisítették

Mint a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányságon megtudtuk, kedden reggel 7.20-kor érkezett a bejelentés a tevékenység­irányítási központba, hogy Felsőzsolcán, a Deák Ferenc utcában található óvoda udvarán alapásás közben két darab, a II. világháborúban használt, szárnyas aknavető gránátot találtak. A nap folyamán a polgárőrök őrizték a helyszínt mindaddig, amíg Budapestről a Magyar Honvédség tűzszerész-alakulata kiérkezett, amely elszállította a gránátokat, és azokat biztonságos helyen már meg is semmisítette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában