Akadályozta

2020.04.09. 16:00

Tört-zúzott, majd a szociális munkásra támadt

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és garázdaság vétsége a vád.

Horváth Imre

Forrás: Shutterstock/Illusztráció

A vádirat szerint, az 59 éves hajléktalan férfi vádlott 2019. december 11-én, délben ittas állapotban érkezett vissza a tartózkodási helyéül szolgáló, hajléktalanokról gondoskodó szociális intézménybe. A vádlott állapotát látva, az intézmény egyik dolgozója megkérte, hogy üljön le az orvosi szoba előtt lévő padra. Ezen a vádlott felháborodott, majd dühében az épület folyosóján felkapott és a falhoz vágott egy padlóvázát és egy cserepes virágot.

Az intézmény egy másik, szociális munkásként dolgozó alkalmazottja felszólította a vádlottat, hogy távozzon, aki ennek nem akart eleget tenni. Ekkor a férfi megpróbálta a karjánál fogva kivezetni a vádlottat az épületből, azonban a vádlott ellenállt és eközben a sértettet megragadva, több alkalommal megpróbálta ököllel a fején megütni. A vádlott és a sértett dulakodtak, melynek során a vádlott végül a földre került, a sértett pedig telefonon értesítette a rendőrséget.

A szociális igazgatásról és a szociális ellátásokról szóló törvény vonatkozó rendelkezései alapján, a sértett munkaköri feladatainak ellátása során közfeladatot ellátó személynek minősül, akit a vádlott jogszerű eljárásában erőszakkal akadályozott.

A vádlottnak hasonló erőszakos jellegű cselekmények miatt már többször kellett felelnie, legutóbb szintén garázdaság miatt elzárásra ítélte a bíróság. A járási ügyészség vádiratában végrehajtandó börtönbüntetés, kitiltás és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt a bíróságnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában