életveszélyt okozó testi sértés

2020.03.17. 16:00

Hátba szúrta a feleségét, mert elküldte

Bort iszogatott, majd eldöntötte: fájdalmat okoz a nőnek.

Horváth Imre

Forrás: shutterstock/illusztráció

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség vádat emelt egy hatvannégy éves férfi ellen életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt.

Költöznie kellett

A vád szerint a vádlott 2017 szilveszterén sajószentpéteri házukban családtagjaival együtt szórakozott, miközben alkoholt fogyasztottak. Hajnalban szóváltásba keveredett mostohafiával, majd kétszer dulakodtak egymással, amiért mindkét esetben rendőri intézkedés történt.

Az ittas vádlott ezután a feleségével veszekedett, szemére vetette, hogy mindig a fiának ad igazat, ha vitára kerül sor. A veszekedés során a feleség közölte a vádlottal, hogy már nem akar vele együtt élni és költözzön el otthonról, amennyiben nem megy el, akkor távoltartást fog kérni ellene.

Kés a szatyorban

Másnap a déli órákban a vádlott elkezdte összepakolni a személyes holmijait, amikor magához vett egy tizennyolc centiméter hosszúságú kést és egy nejlonszatyorba rakta. Leült a szobába és bort ivott, miközben a felesége neki háttal állt és a ruhaszárítóról pakolt. A vádlott amiatti elkeseredésében, hogy el kell hagyni az otthonát, elhatározta, hogy ő is fájdalmat fog okozni a feleségének, ezért a szatyorból kivette a kést, és minden előzmény nélkül a háta közepén megszúrta.

A nő a szúrás következtében a földre rogyott, a vádlott átkarolta és lefektette, majd szólt a családtagjainak, hogy hívjanak mentőt.

Felfüggesztett börtön

A sértett nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett, de a szúrás alkalmas volt életveszélyes állapot előidézésére is, melynek elmaradása a véletlennek köszönhető.

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában