Közfelháborodás

2020.03.06. 13:00

A bíróra és az elkövetőre zúdult a népharag

Kiverte a biztosítékot, hogy Rolandot kiengedték a börtönből.

Horváth Imre

Fotó: Kozma István

Hatalmas közfelháborodást váltott ki az elmúlt napokban a Miskolci Törvényszék ítélete a borsodnádasdi emberölésként elhíresült büntetőügyben. Ahogy beszámoltunk róla: B. Rolandot gondatlanságból elkövetett emberölésben találták bűnösnek, amiért a 17 éves K. Csengét 2017. szeptember 2-án este eszméletlenül egy vízelvezető aknába tette, fejjel lefelé, ahol megfulladt. Ezért négy év fogházbüntetést szabtak ki rá, amely kétharmad részének letöltése után feltételesen szabadlábra helyezhető.

A törvényszék döntött az előzetes letartóztatás megszüntetéséről is, mivel a férfi már 30 hónapja ült börtönben. A közvéleményt mind az ítélet, mind a szabadlábra helyezés felháborította, ismert közéleti emberek, szervezetek is posztoltak ezzel kapcsolatban, Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője is vérlázítónak nevezte a dolgot a közösségi oldalán.

A népharag B. Roland mellett a határozatot hozó bírónőre is irányul, mindkettőjük fotóját osztogatják a közösségi oldalon, melyek alatt százszámra születnek a gyalázkodó hozzászólások.

A Miskolci Törvényszék nem akarta kommentálni a történéseket, mivel folyamatban lévő ügyről van szó. Az ügyészség fellebbezése miatt a Debreceni Törvényszék fog jogerős határozatot hozni.

(A borítóképen: A tárgyalás | Fotó: Kozma István)

Kapcsolódó cikkeink:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában