Sályi gyilkosság

2020.02.02. 16:00

Letartóztatták a sályi emberölés gyanúsítottját

Nem fellebbezett a bíróság döntésével szemben a huszonegy éves férfi.

Tóth Balázs

Fotó: Tóth Balázs

A Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája a vasárnap elrendelte a sályi emberöléssel gyanúsított férfi letartóztatását. Mint ismeretes, a gyanú szerint T. Dániel csütörtökön megölte B. Hajnát, a Sályban élő, köztiszteletben álló etnográfust. A rendőrség pénteken délelőtt fogta el a feltételezett tettest. Közleményük szerint a rendelkezésre álló adatok szerint a 21 éves gyanúsított 2020. január 29-én azért ment be a sértett otthonába, hogy annak értékeit megszerezze. Betörte a családi ház lezárt ajtaját, majd lakásban az asszonyt egy ezidáig ismeretlen eszközzel többször megütötte, minek következtében a 61 éves nő olyan súlyos koponyasérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A gyanúsított a lakásból arany ékszereket vitt el.

Fotó: Tóth Balázs

A gyanúsítottal szemben nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntette miatt indult eljárás. A cselekmény 20 évig terjedő, de akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető. A kiszabható büntetés mértéke miatt reális a veszélye annak, hogy a gyanúsított megszökne, elrejtőzne, vagy újabb bűncselekményt követne el. Az is feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén az esetleges bizonyítékok elrejtésével, vagy a tanúk befolyásolásával meghiúsítaná vagy megnehezítené a bizonyítás eredményességét. Mindezek miatt a bíróság a gyanúsított letartóztatását rendelte el. A bíróság döntését a gyanúsított és védője is elfogadta, a végzés végleges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában