RAILPOL

2019.11.16. 16:00

Fokozott rendőrségi ellenőrzés a vasúti biztonságért

A RAILPOL (Vasúti Rendőrségek Európai Hálózata) 18th Rail Action Day 24-BLUE akciójának célja elsősorban a személyszállító – kiemelten a nemzetközi – vonatok rendőri ellenőrzése, az utasok és a jegyvizsgálók sérelmére elkövetett jogsértések megelőzése, megszakítása volt.

Fotó: Tóth Balázs

A november 13-án végrehajtott ellenőrzés kiterjedt a vasúti közlekedést veszélyeztető fémlopások megelőzésére, az illegális migráció és az ahhoz kapcsolódó más jogellenes cselekmények elleni hatékony fellépésre, illetve a vasúti kocsikat károsító garázda cselekmények megelőzésére és felderítésére is.

Fotó: Tóth Balázs

A rendőrség az együttműködő szervezetekkel lebonyolított akció ideje alatt 890 alkalommal vonatokat, 622 esetben állomásokat ellenőrzött közbiztonsági céllal. Az ellenőrzés során a hatóságok 4976 főt igazoltattak, büntető feljelentést 13, szabálysértési feljelentést 58 esetben tettek. A rendőrök a 24 órás akció ideje alatt 19 főt állítottak elő, 30 főt fogtak el, 217 személlyel szemben helyszíni bírságot szabtak ki.

Fotó: Tóth Balázs

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában