katasztrófavédelem

2019.10.22. 07:30

A 42. hét jelentősebb káresetei – Katasztrófavédelem hírei

Az elmúlt héten a megye tűzoltóit 157 alkalommal riasztották, amiből 73 műszaki mentés volt.

Forrás: shutterstock

Tűz ütött ki egy körülbelül száz négyzetméter alapterületű családi ház pincehelyiségében október 17-én kora este Sajókeresztúr József Attila utcájában. A tűzhöz a miskolci hivatásos tűzoltók érkeztek ki, akik egy vízsugárral oltották el a lángokat, majd elvégezték az épület átszellőztetését és átvizsgálását.

Lesodródott az úttestről és az út menti árokba hajtott egy gépkocsi a 37-es főút Szerencs és Hernádkak közötti szakaszán. A balesethez Szerencsről riasztották a hivatásos tűzoltókat, akik feszítővágó berendezés segítségével végezték el a műszaki mentést.

Füstölés miatt riasztották a város hivatásos tűzoltóit Miskolcon egy Kiss tábornok úti lakáshoz október 19-én. Étel égett oda a konyhában egy társasház harmadik emeleti lakásában. A tűz nem terjedt tovább. Az egységek átszellőztették lépcsőházat és a lakást, amelyben egy embert találtak. A helyszínre érkeztek a mentőszolgálat munkatársai is.

Kigyulladt egy százkilencven négyzetméter alapterületű családi ház tetőszerkezete Nyíriben, a Rákóczi Ferenc úton október 21-én hajnalban. A tűzhöz a sátoraljaújhelyi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik két vízsugárral előbb körülhatárolták a tüzet, majd eloltották a lángokat. Az ingatlanban senki nem tartózkodott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában