katasztrófavédelem

2019.10.15. 07:30

A 41. hét jelentősebb káresetei – Katasztrófavédelem hírei

Az elmúlt héten a megye tűzoltóit 158 alkalommal riasztották, amiből 76 műszaki mentés volt.

Illusztráció

Forrás: Illusztráció/shutterstock

Két személygépkocsi karambolozott Miskolcon, a 306-os út 7-es kilométerszelvényében október 07-én. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói feszítővágó berendezés segítségével kiszabadítottak egy embert az egyik autóból, valamint áramtalanították a balesetben érintett járműveket. A mentők három sérültet kórházba szállítottak.

Tűz keletkezett egy vendéglátóhely pincéjében Tokajban, a Bodrogkeresztúri úton október 09-én. A tűzesethez a szerencsi, a tolcsvai és a nyíregyházi hivatásos tűzoltók vonultak. Az egységek három vízsugárral eloltották a helyiségben lángoló konyhai eszközöket, hűtőgépeket és konyhai alapanyagokat, valamint átvizsgálták és átszellőztették a pincét, ahonnan öt darab háztartási gázpalackot távolítottak el. A tűzben senki sem sérült meg.

Árokba hajtott egy személygépkocsi Harsányban, a Jókai utcában október 11-én. A miskolci hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt egy szabadnapos tűzoltó áramtalanította és stabilizálta a balesetben érintett járművet. Az egység feszítővágó berendezés segítségével kiszabadította az autó sofőrjét és átadta a mentőknek.

Munkavégzés közben vetőgépbe szorult egy ember keze Abaújvár külterületén október 12-én. A gönci katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltói kéziszerszámok segítségével kiszabadították a bajbajutott ember kezét a mezőgazdasági eszközből. A sérültet a mentők kórházba szállították.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában