beteghordó-botrány

2019.09.23. 20:00

Garázdaság miatt kell felelnie a beteghordónak

Rendőrségi eljárás is indult a kórház udvarán történt eset miatt.

Horváth Imre

a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház

Forrás: ÉM-Archívum

Bejárta a sajtót az a videófelvétel, amelyen az látható, hogy egy beteghordó a miskolci kórház udvarán egy magatehetetlen beteget rugdos. Az esetnek természetesen következménye is lett.

Már kihallgatták a férfit

A betegkísérő a sürgősségi osztályról tolta át csütörtökön napközben a detoxikálóba a nem teljesen magánál lévő férfit, amikor az eset történt. Az a videón nem látszik, hogy miként borult fel a kerekesszék, és mi vezetett az afférhoz, de úgy tűnik, a beteghordó leszorítva tartja a férfit, majd körülnéz, és ezután nagy erővel négyszer belerúg. Ezt követően rántja fel a kocsival, és vonszolja tovább a lógó lábú, vélhetően a kocsiba kötözött beteget, aki sebkötést visel a fején.

Érdeklődésünkre a kórházból azt írták: „a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház menedzsmentje az illetékes betegellátó egység vezetőjétől értesült az esetről; azonnali hatállyal belső vizsgálatot indított, amelynek eredményeképp a munkavállalót haladéktalanul elbocsátotta. Az intézmény a szakhatóságok felé már elindította a szükséges jogi lépéseket.”

Így az egészségügyi szakhatóságok és a fenntartó értesítése mellett rendőrségi feljelentést is tett a kórház, az ügynek tehát koránt sincs vége a kirúgott dolgozó számára. Mint a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányságon megtudtuk, a kórház szeptember 20-án beérkezett feljelentése alapján a Miskolci Rendőrkapitányság rendelt el nyomozást garázdaság miatt. A nyomozók már másnap, szeptember 21-én meg is hallgatták gyanúsítottként a 37 éves bükkaranyosi férfit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában