Kék hírek

2019.08.11. 13:00

A csapokat is leszerelte

Mindent elvitt a település szélén található elhagyott irodaházból, ami pénzzé tehető.

Illusztráció

A Tiszaújvárosi Járási Ügyészség lopás bűntette miatt vádat emelt egy 23 éves kesznyéteni férfival szemben.

Pénzt akart szerezni

A vádirati tényállás szerint az anyagi gondokkal küszködő férfi 2018 októberében elhatározta, hogy bűncselekmény elkövetése útján fog pénzt szerezni. Ennek érdekében kerékpárral járta Kesznyéten utcáit, keresve, hogy honnan tudna értékeket eltulajdonítani. A vádlott így szemelte ki a település határában álló, egy külföldi üzletember tulajdonát képező, azonban évek óta nem használt irodaházat, ahová – utóbb pontosan meg nem határozható időpontban – az egyik ablakot betörve behatolt, majd miután felmérte a terepet, előbb használati tárgyakat, így egy régi televíziót és egy ébresztőórát vitt magával.

Elment, visszatért

A vádlott rövid időn belül visszatért a helyszínre, ahol a magával vitt szerszámokkal az irodaház különböző helyiségeiben leszerelte, majd kerékpárral többször fordulva eltulajdonította a radiátorokat, csaptelepeket, fém mosogatótálcákat és ajtókilincseket.

Az eltulajdonított tárgyak értéke összesen 80 ezer forint, mely a nyomozás során nem térült meg.

Dolog elleni erőszak

A Tiszaújvárosi Járási Ügyészség a büntetett előéletű férfit kisebb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettével vádolja, és vele szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban, végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására és vagyonelkobzás alkalmazására tett indítványt a Tiszaújvárosi Járásbíróságnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában