Kék hírek

2019.06.04. 11:00

Félreértésből rátörte az ajtót, és az orrát törte

Azt hitte, kapta a nővére a pofonokat, pedig adta.

Illusztráció

Forrás: Pixabay

A Szerencsi Városi Ügyészség vádat emelt egy 33 éves férfi és egy 41 éves nő ellen aljas indokból elkövetett súlyos testi sértés bűntette, magánlaksértés vétsége és garázdaság vétsége miatt. A vádlottak közül a nő 2018. december hónap első napjaiban, a délutáni órákban Tiszalúcon az egyik italboltban ittas állapotban összeveszett egy férfivel, akit ezután két alkalommal arcul ütött. Még aznap délután az esetet elmondta a testvérének, megemlítve azt is, hogy elcsattant két pofon. A szintén ittas állapotban lévő testvére azonban félreértette, és azt hitte, hogy a nővérét pofozták meg, ezért elment a férfi lakásához, kopogtatott az ajtón, azonban mivel a sértett a szobában aludt, nem nyitotta ki, a vádlott ezért belerúgott az ajtóba, amelyből a zár kiszakadt és az ajtó kinyílt. Odament a szobában az ágyon fekvő, de már a zajra felébredt sértetthez, és felelősségre vonta, hogy miért ütötte meg a nővérét.

Kétszer ütött

Azonban a választ nem várta meg, hanem két esetben a fején ököllel megütötte a sértettet, akinek erre a vér ömleni kezdett az orrából. A vádlott ezután elfutott, a sértett pedig a közelben lakó rokonától kért segítséget, és az értesítésre kiérkező mentő kórházba szállította.

A sértett a bántalmazás következtében az orrcsont darabos törésével és a csontos szemüreg törésével, valamint zúzódásokkal járó, 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett el. A sérülése mellett magánlaksértés vétsége miatt pedig hatályos magánindítványt terjesztett elő. Az ügyészség az új büntetőeljárási törvény szerinti büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárás keretében – figyelemmel arra, hogy a bűncselekmény 5 évi szabadságvesztésnél nem súlyosabban büntetendő, az ügy megítélése egyszerű, a vádlottak szabadlábon vannak, közülük a férfi a bűncselekmény elkövetését beismerte – tárgyalás mellőzésével, a vádlottak közül a férfival szemben felfüggesztett börtönbüntetést, míg a nővel szemben próbára bocsátási intézkedést indítványozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában