Bűnügyi ítélet

2019.06.25. 10:30

Életveszélyesen megverték munkatársukat az öltözőben

Június 24-én ítéletet hirdetett a Miskolci Törvényszék annak a testvérpárnak az ügyében, akik úgy megverték kollégájukat közös munkahelyük öltözőjében, hogy az tüdősérülést, légmellet és sorozat bordatörést szenvedett.

Horváth Imre

Illusztráció

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlottak és a sértett egy tiszaújvárosi cég munkavállalói voltak. 2017 áprilisában, műszakváltáskor mindhárman a férfiöltözőben tartózkodtak, amikor a II. rendű vádlott rászólt a sértettre, hogy öltözzön gyorsabban, ne beszélgessen. Ez azonban nem tetszett a sértettnek, visszaszólt a vádlottnak, aki azonnal nekiesett és hátulról ütni kezdte. Ebbe a verekedésbe kapcsolódott be a vádlott testvére, az I. rendű vádlott, aki miután ő is megütötte a sértettet, hátulról lefogta annak fejét, hogy testvére tovább ütlegelhesse.

A vádlottak csak akkor hagyták abba a sértett bántalmazását, amikor egy közös munkatársuk belépett az öltözőbe. A sértett elszenvedett sérülései közvetetten életveszélyes sérüléseknek minősülnek, melyek 8 napon túli gyógytartamúak.

A bíróság a vádlottakat életveszélyt okozó testi sértés elkövetése miatt mondta ki bűnösnek, melyért az I. rendű vádlottat – 3 évi próbaidőre felfüggesztett – 2 év szabadságvesztésre, míg a II. rendű vádlottat 3 év szabadságvesztésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Nem jogerős

A bíróság ítélete nem jogerős, az ügyész 3 nap gondolkodási időt tartott fenn nyilatkozata megtételére, míg az I. rendű vádlott és annak védője tudomásul vette a döntését. A II. rendű vádlott távollétében kérte megtartani a tárgyalást, védője azonban fellebbezést nyújtott be az ítélet ellen, így az ügy a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában