Kék hírek

2019.05.10. 17:30

Alsónadrágjukban csempészték a kábítószert

Jogerős az ítélet az új pszichoaktív anyagokkal kereskedő vádlottak ügyében.

Illusztráció

A Kazincbarcikai Járásbíróság ítélete szerint a vádlottak 2017 elején postafiókot nyitottak Lengyelországban, amely postafiókcímre négy alkalommal összesen legalább 300 gramm új pszichoaktív anyagot rendeltek. A drogot a vádlottak az alsónadrágjukban elrejtve hozták be Magyarországra.

A vádlottak az „alap” elnevezésű kábító hatású anyagot Kazincbarcikán és Sajószentpéteren értékesítették, melyből több százezer forintos haszonra tettek szert. A fogyasztókkal közösségi oldalon keresztül tartották a kapcsolatot, a beérkező megrendeléseket pedig a megjelölt helyre szállították.

A bíróság a vádlottak közül az I. és II. r. vádlottat 1 év 6 hónap, a III. r. vádlottat 1 év 2 hónap, a IV. r. vádlottat 11 hónap börtönbüntetésre ítélte új pszichoaktív anyaggal visszaélés miatt. Valamint 3 és fél millió forint összegben vagyonelkobzást rendelt el a vádlottakkal szemben. Az ügyész súlyosításért, a vádlottak és védőik enyhítés érdekében jelentettek be fellebbezést. A másodfokú bíróságként eljáró Miskolci Törvényszék kifejtette, hogy az elsőfokú bíróság által megállapított tényállás helyes, és a járásbíróság által kiszabott büntetés is arányban áll az elkövetett bűncselekménnyel, ezért a büntetéseket helybenhagyta. Az ítélet jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában