boon.hu video

2024.03.22. 16:41

Ipari területet adtak át Sajószentpéteren - fotókkal, videóval

Az elmúlt években 13 milliárd forintot fordítottak az ipari parkok fejlesztésére Borsodban.

Ujlaki Attila

Fotó: Bujdos Tibor

Ipari területet adtak át Sajószentpéteren pénteken. „Az első mondatok a köszönet mondatai, hogy az elmúlt években ennyi beruházás valósult meg ebben a ciklusban” - mondta Dr. Faragó Péter, a város polgármestere köszöntőjében. Aláhúzta: eljutottak oda, hogy megnyerték a pályázatot, a támogatást és a beruházás zökkenőmentesen tudott megvalósulni. 

A fejlesztésről is beszélt a polgármester. Hangsúlyozta: a mostani beruházástól azt várja a város, segíteni fogja azt, hogy ide települjenek olyan vállalkozók, akik plusz bevételt fognak generálni Sajószentpéternek.

Sikeres együttműködés

Demeter Zoltán, a térség országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy az elmúlt években sikeresen működtek együtt az önkormányzattal. „Ez az összefogás és együtt gondolkodás eredményezte a mai átadást” - mutatott rá. Arra is emlékeztetett, jó volt látni azokat a megvalósult beruházásokat, amelyek a városban az elmúlt években megvalósultak. 

„Hiszem azt, hogy egy város akkor lesz erős, ha megfelelő gazdasága van” - mondta. Arról is beszélt, hogy a projekt célja a munkahelyteremtés.

Munkahelyeket teremtő beruházás

Bánné dr. Gál Boglárka, a Borsod-Abaúj- Zemplén Vármegyei közgyűlés elnöke beszédében azt hangsúlyozta, mindig nagy szeretettel érkezik egy-egy átadóra. „Ilyenkor jó látni, hogy 358 település közül mindegyik fejlődik és megtelik élettel és a vármegye előre halad” - mondta. 

Rámutatott: nem egy könnyű feladat volt az ipari park kialakítása. „Akik a térségben élnek biztos, hogy nagyon örülnek ennek a beruházásnak, hiszen közelebb kerülünk ahhoz, hogy minél erősebb legyen a vármegye gazdasága és lakosságmegtartó ereje”.

Fontos cél a területfejlesztés

Emlékeztetett: 2012-től a vármegyei önkormányzat kitűzött célja a területfejlesztés. „Szeretnénk a vármegye lakóit megtartani, köztük a fiatalokat a leginkább, akik lehet, hogy most máshol tanulnak, de reméljük, hogy a megszerzett tudásukat, itt kamatoztatják” - mondta. 

Arra is kitért, hogy a családok támogatása fontos cél, hiszen ezekkel a beruházásokkal munkahelyeket teremtenek, amelyek mindenki számára stabil és kiszámítható megélhetést biztosít. Beszédében felidézte az eddig megvalósult beruházásokat. „Az elmúlt években 13 milliárd forintot fordítottunk az ipari parkok fejlesztésére” – mondta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!