Fejlesztés

2023.09.20. 17:05

Bővül a Jabil, újabb alapkövet tettek le

Gyártókapacitás-bővítést jelentett be a Jabil szerda délelőtt: egy új, korszerű raktár alapkövét tették le, amely csaknem megduplázza a tiszaújvárosi telephely tárolási tartalékait.

Soós Péter

Mike Duran a Jabil tiszaújvárosi telephelyének igazgatója

Fotó: Bujdos Tibor

Mike Duran, a Jabil tiszaújvárosi telephelyének igazgatója az alapkőletételen azt mondta, mára kinőtték a meglévő épületeiket.

Az ügyfelek kereslete, különösen az elektromos járművek gyártása és a napelemes inverterek, valamint a teljesítményelektronika terén óriási mértékben megnőtt, és ennek kielégítése érdekében többszakaszos raktár- és gyártásbővítési programba kezdtünk. Ügyfélportfóliónk egyre bővül, ezért folyamatosan fejlesztjük az új képességeket

 – mondta a gyár vezetője. Hozzátette: ez azt is lehetővé teszi számukra, hogy partnereiknek és munkavállalóiknak azt a stabiliást nyújtsák, amely a céget több, mint húsz éve a régió egyik legmegbízhatóbb munkaadójává tette.

Szerves része Tiszaújvárosnak

A város polgármestere kiemelte, nagyon boldog, hogy új munkalehetőségeket teremt Tiszaújvárosban a Jabil, s hogy tovább fejlődnek. 

Szerves része lett a településnek a cég. Ha bármiben segítségükre lehetünk, az önkormányzat bármikor rendelkezésükre áll

 – hangsúlyozta dr. Fülöp György.

A Jabil harminc ország száz gyárában kétszáz-ötvenezer embert foglalkoztat. A tiszaújvárosi telephely az elmúlt két évtizedben a vármegye egyik legnagyobb foglalkoztatója volt. 2021-ben a Kereskedelmi és Iparkamara Megye Kiváló Vállalkozása díjat, 2022-ben pedig a Családbarát Munkahely tanúsítványt kapta meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!