Döntés

2023.02.14. 17:00

"Maszekba" adnák a postákat Miskolcon is

A bezárt postákat nem nyitná újra a szolgáltató. Más megoldást ajánlanak.

ÉM

Miskolc anyagi áldozatot hozott, hogy a városban bezárt posták közül kettő újra kinyithasson. A képen: Veres Pál polgármester, az ujranyitáskor

Fotó: Ádám János

A postahelyi ellátottság nemzetközi szinten is kiemelkedő Magyarországon, miközben a háború és a szankciók okozta energiaválság miatt a társaság működtetésének költségei továbbra is jelentősek, ezért a Magyar Posta Zrt. úgy döntött, hogy nincs lehetőség az ideiglenesen szünetelő további posták újranyitására - közölte a Magyar Posta. 

A közleményben felidézik: a társaság október végén jelentette be, hogy az energiaárak drasztikus emelkedése miatt 364 posta működésének szüneteltetésére kényszerült, az önkormányzatokkal folytatott intenzív tárgyalások eredményeként, 32 településen összesen 45 posta újra kinyitott.

A vállalat vezetése megvizsgálta a jelenleg szünetelő posták további működtetésének lehetőségeit. Az eddigi tapasztalatok alapján a jelenleg is működő több mint 2200 szolgáltatóhely az ügyfélforgalmat megfelelően kezeli – a posta szerint. A Magyar Posta továbbra is lényegesen túlteljesíti a jogszabályi kötelezettségeit, az előírtnál mintegy 600 postával több áll az ügyfelek rendelkezésére – állítják. A Magyar Posta közleményében kitért arra, hogy új partneri programot indít. Ennek keretében lehetőséget biztosít arra, hogy az önkormányzatok, vállalkozások, és egyéb partnerek még nagyobb számban vegyenek részt a posták működtetésében.

Ismeretes, hogy összesen kilenc postahivatalt zárt be Miskolcon a Magyar Posta Zrt. A társasággal folytatott egyeztetések nyomán két posta, a szirmai és a miskolctapolcai újranyitott január 2-án, a vármegyeszékhelyen részben kormányzati támogatás révén. A miskolctapolcai postára az egyetem közelsége, a szirmai postára az ipari park jelenléte, illetve az idős lakosság miatt esett a választás.

A postabezárás nemcsak Miskolcot, de Borsod-Abaúj-Zemplén több települését is érintette. Erről is írt portálunk

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!