Hell Energy

2020.06.24. 20:00

Munkahelyekre is költik a Hell exportbevételét

A Hell Energy is részesül a kormány huszonötmilliárd forintos nemzeti exportvédelmi programjából.

Szaniszló Bálint

Forrás: Hell

A kormány múlt heti döntése alapján a gazdaságvédelmi akcióterv keretében 25 milliárd forintos keretösszeggel nemzeti exportvédelmi program indul az exportpiacokon növekedni, terjeszkedni és új piacokat megszerezni kívánó magyarországi vállalatok támogatására. Ezt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter jelentette be a Kiemelt exportőr partnerségi programhoz (Kepp) csatlakozó nyolc vállalat – köztük megyénk kiemelt vállalata, a Hell Energy Magyarország Kft. – együttműködési megállapodásának ünnepélyes aláírásán.

A külpiacok meghódítására

Szijjártó Péter ismertette, a program két részből áll: kétmilliárd forintot kifejezetten a kisvállalkozásoknak különítenek el, amelyek az exportpiacok megszerzéséhez szükséges költségeikhez kaphatnak támogatást, vállalkozásonként maximum 50 millió forintot.

A 23 milliárd forint pedig azon nagyvállalatok számára áll rendelkezésre, amelyek a világ bármely távoli pontján hoznának létre beruházást, kapacitásokat azért, hogy a termékeiket Magyarországtól távol eső helyeken is értékesíteni tudják. Sok esetben a külpiacok meghódításához szükség van helyi gazdasági tevékenységre, legyen az valamilyen egyszerűsített összeszerelés, csomagolás vagy összetettebb tevékenység. Ezen kapacitások létrehozása sokszor előfeltétele az exportlehetőség megszerzésének – fejtette ki.

Szijjártó Péter elmondta: a Kepphez most csatlakozott nyolc vállalat tavaly együtt 204 milliárd forint árbevételt ért el, amely kétharmada, mintegy 137 milliárd forint exportból származott. Így ezek a vállalatok is nagymértékben hozzájárultak ahhoz, hogy Magyarország tavaly is exportrekordot állíthatott fel.

Négy év alatt piacvezető lett

Csereklye Barnabás, a Hell Energy Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a Kepphez csatlakozó cégek mindegyike olyan vállalkozást hozott létre, amely a nemzetközi üzleti életben is megállja helyét, és amely hozzájárul a magyar gazdaság versenyképességének elismeréséhez.

„A Hell-cégcsoport kevesebb mint négy év alatt vált piacvezető energiaital-gyártóvá Magyarországon, és mára több mint 50 országból álló, világviszonylatban is komoly exportpiaccal rendelkezik. A forgalom jelentős része az exportból származik, beruházásaikat Magyarországon valósítják meg bevételeikből, ezzel értékes munkahelyeket teremtenek. A beruházásösztönző támogatásoknak köszönhetően több mint 1200 család megélhetését tudják biztosítani” – tette hozzá.

(A borítóképen: Szikszó határában világszínvonalú gyártó- és logisztikai központot alakított ki a Hell)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!