dél-borsodi fejlesztések

2019.11.26. 09:30

A helyi adottságok megerősítése a cél

Több települést is érintenek a fejlesztések.

A megújult konyha Mezőkövesden

Forrás: MÚ

Helyben megtermelt termékek piacra jutását segítik elő azok a fejlesztések, amelyek félmilliárd forintos TOP pályázat keretében valósulnak meg a dél-borsodi térségben.

Mezőkövesden az egészséges étkezés jegyében újult meg a helyi közétkeztetést ellátó kollégiumi konyha. A 2017-ben átadott fejlesztésnek köszönhetően javult a közétkeztetés minősége, korszerű konyhában készülhetnek az ételek, továbbá nagyobb arányban használják fel a helyben termelt alapanyagokat is a főzés során. A 135 millió forintos beruházásnak a konyha korszerűsítése csak az egyik része, a projekt keretében továbbá kialakítottak egy helyi termékeket árusító bolthelyiséget is.

Bogácson termelői piacot adtak át idén, a fejlesztés 27,2 millió forintos támogatásból és 4,9 millió forintos önerőből valósult meg: a helyi termelők fedett árusító téren kínálhatják portékáikat, valamint az épületben egy helyi termékeket árusító üzlethelyiséget is kialakítottak. A projekt keretében egy hűtőházat is építenek. Az ország egyik legrégebbi – 1396 óta – vásártartási joggal rendelkező településén.

Ónodon a vásárteret fejlesztették 60 millió forint pályázati forrásból, valamint 200 milliós kormányzati támogatásból. Immár kibővült területen egy rendezettebb, áttekinthetőbb, kerítéssel körbevett vásártéren és megújult utakon járva vásárolhatunk, a vásártér fedett árusítóhelyekkel, parkolókkal és kiszolgáló helységekkel várja a vásározókat.

Harsányban hűtőház épül, a 76 millió forint összértékű beruházás a műszaki átadás előtt áll, a közeljövőben pedig használatba kerül az épület.

Mezőcsáton is zajlanak a munkálatok, a pályázat keretében vásárcsarnokot és hűtőházat is építenek 167,8 millió forintos támogatásból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!