Helyi gazdaság

2013.05.13. 19:42

A Mol június 6-ától fizet osztalékot

Budapest, 2013. május 13., hétfő (MTI) - A Mol Nyrt. június 6-ától fizeti ki a 2012. év után járó osztalékot - közölte az olajtársaság hétfőn a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

Budapest, 2013. május 13., hétfő (MTI) - A Mol Nyrt. június 6-ától fizeti ki a 2012. év után járó osztalékot - közölte az olajtársaság hétfőn a Budapesti Értéktőzsde honlapján.A Mol április 25-én megtartott éves rendes közgyűlése 46 milliárd forint osztalék kifizetéséről határozott. Az egy részvényre jutó bruttó osztalékot május 27-ig teszi közzé a társaság.

Az egy részvényre eső osztalék a társaság tulajdonában lévő saját részvények darabszámától függ, mivel az azokra jutó osztalékot a többi részvényes között osztják szét.

A tulajdonosi megfeleltetés napja május 30., osztalékra az jogosult, aki ezen a napon Mol-részvény tulajdonosa, és kérte a részvénykönyvi bejegyzést. A 2012. évi osztalékra jogosító Mol-részvényeket utoljára május 27-én lehet vásárolni a Budapesti és a Varsói Értéktőzsdén.

- MTI - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!