Helyi gazdaság

2013.02.14. 12:29

MSZP: szomorú, hogy Fazekas Sándor nem vállalja a nyilvános vitát a földpályázatok ügyében

Budapest, 2013. február 14., csütörtök (MTI) - A szocialista Gőgös Zoltán szomorúan vette tudomásul, hogy Fazekas Sándor nem tesz eleget meghívásának és nem áll ki egy nyilvános vitára a földpályázatok ügyében - írta a vidékfejlesztési miniszternek címzett és az MTI-hez is eljuttatott csütörtöki nyílt levelében az ellenzéki politikus.

Budapest, 2013. február 14., csütörtök (MTI) - A szocialista Gőgös Zoltán szomorúan vette tudomásul, hogy Fazekas Sándor nem tesz eleget meghívásának és nem áll ki egy nyilvános vitára a földpályázatok ügyében - írta a vidékfejlesztési miniszternek címzett és az MTI-hez is eljuttatott csütörtöki nyílt levelében az ellenzéki politikus.A parlament mezőgazdasági bizottságának MSZP-s alelnöke szerint dölyfös nagyképűségre vall, hogy a miniszter még arra sem méltatott egy országgyűlési képviselőt, hogy személyesen válaszoljon egy személyes megkeresésre, ehelyett "továbbra is csak a sajtóosztályán keresztül üzenget, és állít valótlanságokat".

Hozzáteszi: azt gondolta, hogy Fazekas Sándor "sokkal bátrabb ember, és nem fél a szemébe nézni azoknak az állattartóknak, akiket lehetetlen helyzetbe hoztak a földpályázatokkal". Azzal, hogy Fazekas Sándor nem vállalja a nyilvános vitát, azokat a gazdákat tekinti levegőnek, akiket megaláztak - értékelte.

Gőgös Zoltán leszögezte: továbbra is ellenőrizni fogják az állami földek bérbeadását, és minden hamisságot nyilvánosság elé fognak tárni.

Az ellenzéki politikus január 30-án közleményben jelentette be, hogy kezdeményezi: a Vidékfejlesztési Minisztérium vezetője egy szabadon, de két héten belül megválasztott helyen és időpontban álljon ki vele a magyar közvélemény elé, hogy a nyilvánosság előtt vitathassák meg a földbérleti pályázatok visszásságait. A tárca február 13-án, közleményben válaszolt; azt írják, hogy Gőgös Zoltán felhívásával "kiváltotta a vidék társadalmának megdöbbenését", hiszen "azt a tárcavezetőt szólította ringbe, akinek hivatali ideje alatt a nagyvállalkozó-érdekű szocialista földbirtok-politikával ellentétben első ízben őstermelők és családi agrárvállalkozások is lehetőséget kaptak a gyarapodásra".

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!