Helyi gazdaság

2013.02.14. 16:26

Az NGM üdvözli a pénzügyi biztos kezdeményezését

Budapest, 2013. február 14., csütörtök (MTI) - A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) jó kezdeményezésnek tartja Doubravszky György pénzügyi biztos azon javaslatát, amelyben háromoldalú szakmai munkacsoport összehívását kezdeményezi a devizahitelesek gondjainak megoldása érdekében. Az NGM azt is közölte az MTI-vel csütörtökön, hogy napokon belül kijelöli a tárgyalásokért felelős szakértőt.

Budapest, 2013. február 14., csütörtök (MTI) - A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) jó kezdeményezésnek tartja Doubravszky György pénzügyi biztos azon javaslatát, amelyben háromoldalú szakmai munkacsoport összehívását kezdeményezi a devizahitelesek gondjainak megoldása érdekében. Az NGM azt is közölte az MTI-vel csütörtökön, hogy napokon belül kijelöli a tárgyalásokért felelős szakértőt.Doubravszky György, a pénzügyi jogok biztosa emellett azt javasolja, hogy 45 nappal hosszabbítsák meg a március 1-jén hatályát vesztő - lakáshiteleseket, illetve a közműtartozást felhalmozókat érintő - kilakoltatási moratóriumot, és ez a határidő, a tárgyalások menetétől függően, közös szándékkal további 45 nappal hosszabbítható legyen.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!