Helyi gazdaság

2013.02.11. 13:28

A magyar fogyasztó végre a magyar sertést egye

Hajdú- Bihar - A "sertésprogram" egyelőre reklámfogásnak tűnik, hiszen nincs alátámasztva.

Hajdú- Bihar - A "sertésprogram" egyelőre reklámfogásnak tűnik, hiszen nincs alátámasztva.A napokban, hetekben tartott hagyományőrző disznótorokon talán ki is húzhatták volna magukat a sertéstartók, hiszen mostanság a kormányzati kommunikáció szerint a helyzetüket stabilizálni szeretnék, az állattartás fontos ágazata új piaci lehetőségek előtt áll.

- Már annak is örülünk, hogy legalább foglalkoznak velünk - így a gazdahangok -, de kíváncsiak vagyunk, vajon meghozzák-e a termelői kedvet, hiszen egyelőre nincs hír konkrét intézkedésekről, nem érezzük magunkat biztonságban, nem látjuk az alternatívákat - reagáltak a napokban beharangozott sertésprogramra.

Hogy mi oldaná meg valójában a helyzetüket? - Ha a magyar fogyasztó valóban a magyar sertést enné, ezáltal csökkenne az import fagyasztott hús mennyisége, máris pozitívumról beszélhetnénk. Addig, amíg csak reklámfogásnak érezzük a "magyarba" csomagolt húst; és míg a termelők a piramis alján vannak, mégsem érdekeltek a feldolgozóiparban, sem a kereskedelemben, addig nem érezzük a szavak hitelét - fogalmaztak a gazdák.

HBN-BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!