Helyi gazdaság

2013.02.13. 17:18

A Comcast teljes egészében felvásárolja az NBC anyavállalatát

Washington, 2013. február 13., szerda (MTI) - A legnagyobb amerikai kábelszolgáltató, a Comcast 16,7 milliárd dollárért megvásárolja a General Electricnek az NBCUniversal vállalatban való 49 százalékos részesedését és teljes egészében a televíziós és filmvállalat tulajdonosává válik - közölte szerdán a The Wall Street Journal.

Washington, 2013. február 13., szerda (MTI) - A legnagyobb amerikai kábelszolgáltató, a Comcast 16,7 milliárd dollárért megvásárolja a General Electricnek az NBCUniversal vállalatban való 49 százalékos részesedését és teljes egészében a televíziós és filmvállalat tulajdonosává válik - közölte szerdán a The Wall Street Journal.A Comcast 2011-ben vette meg az NBCUniversal 51 százalékát és 2014 júliusáig volt opciója a teljes felvásárlásra. Az NBCUniversal cég kábelcsatornái (USA, Bravo, MSNBC és mások) nyereségesek és az elmúlt hónapokban az NBC televízió is javuló eredményeket mutatott.

A lap szerint a tartalom-előállítás és a terjesztés egy idejű birtoklásával a Comcast olyan utat választott, amelyet más médiavállalatok - például a Time Warner - már kipróbáltak és amelynek hátat fordítottak.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!