Helyi gazdaság

2013.01.09. 14:28

Magyarországon is belép a tanácsadói piacra a WTS Alliance

Budapest, 2013. január 9., szerda (MTI) - WTS Klient Adótanácsadó Kft. néven a magyar tanácsadói piacra is belép a müncheni központú WTS Alliance - közölte a cég szerdán az MTI-vel.

Budapest, 2013. január 9., szerda (MTI) - WTS Klient Adótanácsadó Kft. néven a magyar tanácsadói piacra is belép a müncheni központú WTS Alliance - közölte a cég szerdán az MTI-vel.Az 1998-ban alakult Klient csoport 2013-tól a WTS Alliance nemzetközi hálózat tagjaként működik, ezzel a müncheni központú, világszerte mintegy 100 országban jelen lévő WTS Alliance Magyarországon is belép a tanácsadói piacra.

A hálózat Európában, különösen Németországban a "Big Four" - vagyis a KPMG, az Ernst & Young, a PricewaterhouseCoopers és a Deloitte - utáni legjelentősebb tanácsadók között szerepel - derül ki a közleményből.

A Klient csoport korábban a HLB International tagjaként működött, az elmúlt években azonban a közös ügyfeleknek köszönhetően szoros kapcsolat alakult ki a WTS csoporttal is.

A WTS adótanácsadással, jogi és egyéb pénzügyi tanácsadással foglalkozó németországi központú társaság, amely 2000-ben jött létre azzal a céllal, hogy integrált tanácsadást nyújtson, amely mellett nincs szükség további külső szakértők bevonására.

A cég mára már 6 német városban több mint 400 alkalmazottat foglalkoztat, ügyfélkörében pedig német kis- és közepes vállalkozások (kkv-k) épp úgy megtalálhatók, mint non-profit szervezetek, magánszemélyek, nemzetközi konszernek, vagy multinacionális vállalatok.

Emellett a WTS Alliance néven létrehozott hálózatához a világ mintegy 100 országából csatlakoztak tanácsadó cégek, amelyek a csatlakozásnak köszönhetően határokon átívelő, globális tanácsadói hálózatot hoztak létre.

A WTS 2011. évi árbevétele elérte a 60 millió eurót. A 2013-ban csatlakozó Klient csoport teljes árbevétele 2011-ben 951 millió forint volt, 2012 első félévében pedig 531,6 millió forintról számoltak be. 2012-ben több mint 400 ügyfélnek nyújtottak adótanácsadást, illetve könyvelési, és bérszámfejtési szolgáltatást, csaknem 100 alkalmazott segítségével.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!