Helyi gazdaság

2012.12.21. 16:48

NGM: Doubravszky György lett a pénzügyi jogok biztosa

Budapest, 2012. december 21., péntek (MTI) - A nemzetgazdasági miniszter 2012. december 22-i hatállyal Doubravszky Györgyöt nevezte ki a pénzügyi jogok biztosának.

Budapest, 2012. december 21., péntek (MTI) - A nemzetgazdasági miniszter 2012. december 22-i hatállyal Doubravszky Györgyöt nevezte ki a pénzügyi jogok biztosának.

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénteki közleménye szerint a pénzügyi jogok biztosának a klasszikus biztosi feladatokon - mint például a jogi segítségnyújtáson, tanácsadáson - túl, fontos küldetése lesz a pénzügyi kultúra fejlesztésében, a fogyasztókat segítő pénzügyi ismeretek terjesztésében.

A biztosnak a konkrét ügyekkel kapcsolatos vizsgálati, jogszabály alkotási és jelentési feladatain túl fontos szerepe lesz a pénzügyi kultúra fejlesztésében: abban, hogy közérthetően ismertesse a fogyasztók által gyakran tapasztalt problémákat és azok lehetséges kezelését.

Ennek érdekében Doubravszky György együttműködik majd például az oktatási intézményekkel, hogy a felnövő generációk jobban ismerjék és értsék a pénzügyi rendszer és pénzügyi termékek működését. Feladata lesz az is, hogy együttműködjön a pénzügyi kultúra fejlesztésében szerepet vállaló intézményekkel, szervezetekkel és a pénzügyi szolgáltatókkal a pénzügyi ismereteket megalapozó ismeretek terjesztésében.

A sikeres együttműködés érdekében Doubravszky György pénzügyi jogok biztosa folyamatosan várja a javaslatokat a www.penzbiztos.hu oldalon - olvasható a közleményben.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!