Helyi gazdaság

2012.12.05. 07:39

Csaknem tízmilliárd forintot csoportosítottak át a rendőrségnek és a katasztrófavédelemnek

Budapest, 2012. december 4., kedd (MTI) - A kormány 9,9 milliárd forintot csoportosított át az idei költségvetésben a rendőrség adósságállományának konszolidálására, valamint a rendőrség és a katasztrófavédelem működőképességének fenntartására.

Budapest, 2012. december 4., kedd (MTI) - A kormány 9,9 milliárd forintot csoportosított át az idei költségvetésben a rendőrség adósságállományának konszolidálására, valamint a rendőrség és a katasztrófavédelem működőképességének fenntartására.A kabinet erről szóló határozata a Magyar Közlöny keddi számában jelent meg. A kormány döntése értelmében a fent említett összeget Miniszterelnökség rendkívüli kormányzati intézkedésekre szánt keretéből irányítják át a Belügyminisztérium hatáskörébe.

A kormányhatározat melléklete szerint a rendőrség összesen 9 milliárd forintos többlettámogatásban részesül, aminek felét személyi juttatásokra és járulékaira, míg másik részét dologi kiadásokra fordíthatják. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság hasonló célokra összesen 650 millió forinthoz, a büntetés végrehajtás 200 millió forinthoz, a Nemzeti Védelmi Szolgálat pedig 50 millió forinthoz jut.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!