Helyi gazdaság

2012.11.28. 09:03

MSZP: elszabaduló árak és hanyatlás jellemzi az orbáni gazdaságpolitikát

Budapest, 2012. november 28., szerda (MTI) - Az MSZP szerint elszabaduló árak, hanyatlás jellemzi az orbáni gazdaságpolitikát, és a "kormányfő által kézzel vezérelt" Monetáris Tanács ismételt kamatcsökkentése miatt egyre sérülékenyebb a forint.

Budapest, 2012. november 28., szerda (MTI) - Az MSZP szerint elszabaduló árak, hanyatlás jellemzi az orbáni gazdaságpolitikát, és a "kormányfő által kézzel vezérelt" Monetáris Tanács ismételt kamatcsökkentése miatt egyre sérülékenyebb a forint.Burány Sándor, a párt országgyűlési képviselője az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében azt írta: világossá vált, hogy az Orbán-kormány szándékosan pörgeti az inflációt, és komoly pénzügyi kockázatnak teszi ki a forintot. Az élelmiszerárak drasztikus emelkedése, valamint a folyamatos megszorítások pedig egyenesen mélyszegénységbe taszítják Magyarországot - tette hozzá.

Az ellenzéki politikus kitért arra, a legfejlettebb ipari államokat tömörítő és a kormány gazdaságpolitikát eddig visszafogottabban kritizáló OECD szerint is recesszióba süllyed az idén a magyar gazdaság, sőt jövőre is csak 0,1 százalékos növekedést, vagyis gyakorlatilag stagnálást jeleznek.

A szocialista képviselő - utalva arra, hogy a Standard & Poor s kedden bejelentette, az OTP Bankot, illetve az OTP Jelzálogbankot is leminősíti - közölte, hogy a kormány "bukásra ítélt gazdaságpolitikája most már a legnagyobb hazai pénzintézetet is veszélybe sodorta".

Burány Sándor szerint "az Orbán-Matolcsy tengely katasztrófa felé vezeti az országot", az MSZP korábban bemutatott gazdasági programja ugyanakkor világos alternatívát kínál Magyarország gazdaságának rendbetételére.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!