Helyi gazdaság

2012.07.23. 13:46

Tucatnyi olasz nagyváros áll a csőd szélén

Miután múlt héten az olasz kormányfő arról beszélt, hogy Szicília csődbe mehet, ma a La Stampa című lapnak több mint 10 olasz nagyváros lehetséges csődjéről beszélt az olasz közösségek szövetségének elnöke-írja a portfolio.hu.

Miután múlt héten az olasz kormányfő arról beszélt, hogy Szicília csődbe mehet, ma a La Stampa című lapnak több mint 10 olasz nagyváros lehetséges csődjéről beszélt az olasz közösségek szövetségének elnöke-írja a portfolio.hu.Ez a hír többek között azért "kellemetlen", mert Spanyolországban az autonóm tartományok sorozatosnak tűnő központi segítségkérése az egyik oka annak, hogy a piac egyre inkább azzal számol: az állam is mentőcsomagra szorul, nemcsak a bankrendszere.

Alessandria hatása

Miután egy észak-olasz nagyváros, Alessandria a közlemúltban csődbe ment, további több mint tíz, ötvenezer lakosnál nagyobb nagyváros pénzügyi helyzete is veszélyben van az olasz lap beszámolója szerint. A magas eladósodottság, a derivatív termékeken elszenvedett veszteségek, illetve a városvezetési hibák miatt többek között Milánó, Nápoly és Palermo is veszélyben lehet. Graziano Del Rio, az olasz közösségek szövetségének elnöke a lapnak azt mondta, hogy a magas eladósodottság miatt több mint tíz nagyvárosnak kellene az olasz számvevők bíróságához fordulni a rendezett csődeljárás megindítása érdekében.

Forrás: portfolio.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!