Helyi gazdaság

2012.02.08. 16:41

Tömeges elbocsátás a Nokia komáromi gyárában: Miért?

Budapest, 2012. február 8., szerda (MTI) - - Nem költséghatékonysági szempontok miatt hajt végre létszámleépítést a Nokia.

Budapest, 2012. február 8., szerda (MTI) - - Nem költséghatékonysági szempontok miatt hajt végre létszámleépítést a Nokia.

 

A Nokia nem költséghatékonysági szempontok miatt, sokkal inkább iparági változások miatt döntött 2.300 komáromi alkalmazott elbocsátása mellett - mondta Niklas Savander, a Nokia Markets ügyvezető alelnöke telefonos sajtókonferencián szerdán.

Az üzletember kifejtette: az okostelefon-gyártásban az új termékek gyorsabb bevezetése szempontjából fontos, hogy a termékek összeszerelése a beszállítókhoz közelebb történjen. A munkaerőhöz kapcsolódó tényezők ma már nem játszanak olyan fontos szerepet a költséghatékonyságban - tette hozzá.

Savander leszögezte: a komáromi, illetve a finn gyárak továbbra is fontos szerepet játszanak majd a szoftverek regionális testre szabásában, a helyi értékesítési folyamatok irányításában, illetve a logisztikai tevékenységben.

A Nokia ügyvezető alelnöke elmondta: a társaság minden olyan kötelezettségét teljesítette, amelyet a magyar kormánytól kapott támogatás ellenében vállalt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!