Helyi gazdaság

2011.11.29. 09:03

Kgfb - Netrisk: a tavalyinál többen kötnek újra az utolsó napokban

Budapest, 2011. november 29., kedd (MTI) - A tavalyinál jóval többen hagyták az utolsó napokra kötelező biztosításuk újrakötését a Netrisk.hu biztosítási portál adatai szerint.

Budapest, 2011. november 29., kedd (MTI) - A tavalyinál jóval többen hagyták az utolsó napokra kötelező biztosításuk újrakötését a Netrisk.hu biztosítási portál adatai szerint.

A közlemény alapján a kampány utolsó hetében 60 százalékkal emelkedett a napi kötések száma, a múlt évben mért 40 százalékkal szemben.

A Netrisk emlékeztet, hogy az autósok december elsején éjfélig mondhatják még fel jelenlegi szerződésüket. Az új megkötésére ezt követően december végéig ad időt a törvény azoknak, akik évfordulója még január elsejére esik.

Fontos tudni ugyanakkor, hogy aki teljes körűen online szeretné intézni az átszerződést, a megbízást érdemes legalább egy nappal korábban, november 30-án éjfélig megadnia.

A cég adatai szerint csak a portálon naponta több mint 20 ezren váltanak kötelezőt.

A tájékoztatás szerint a biztosítók közötti versenyben változatlanul az Uniqa áll az élen, második a díjai alapján a KÖBE. Az erősorrend ugyanakkor mögöttük településenként változó: Budapesten e két társaságon kívül a Genertel és a Groupama ígér még 30 százalék feletti megtakarítási lehetőséget. A nagyvárosokban az Uniqa és a KÖBE után harmadik helyen a Posta Biztosító áll. Itt csak az első három társaság nyújt a tavalyinál átlagosan legalább 30 százalékkal alacsonyabb díjat.

A kisvárosokban viszont már más a helyzet: az Uniqa és a KÖBE mellett az Union, a Posta és a Genertel is ad ekkora kedvezményt, a falvakban pedig már hat biztosítónál is elérhető 30 százalék feletti megtakarítás. Itt az Uniqa, a KÖBE, a Wabard, a Genertel, a Posta, majd Groupama a sorrend.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!