Helyi gazdaság

2011.04.01. 16:06

Hivatalos: nem drágult a földgáz áprilistól

<p>Nem emelkedik a gáz fogyasztói ára április elsejétől azoknál, akik úgynevezett egyetemes szolgáltatásban kapják az energiahordozót. Ide a lakossági és kisfogyasztók, a társasházak és a távhőtermelők tartoznak - közölte péntek délután a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.</p>

A tárca közleményében emlékeztetnek: a kormány 2010 nyarán az árszabályozás felülvizsgálatáról döntött és annak lezárultáig ármoratóriumot hirdetett. Az új, sávos gázárképzési rendszer 2011. január 1-től lépett hatályba. Az érintett fogyasztóknak 2011 második negyedévében is a január 1-től érvényes gázdíjakat kell fizetniük.

A Népszava pénteki számában azt írta, hogy hiába nem lesz drágulás április elsejétől, csaknem egymillió családnak mégis többet kell fizetnie a gázért, mert megszűnik áprilistól a gázár támogatása. Szakértők szerint amiatt, hogy most elmarad az emelés, júliusban, amikor ismét változnak az árak, a szokásosnál nagyobb drágulásra kell számítani, körülbelül 10 százalékosra.

- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!